Gunakan kerusi khas untuk bayi

Buying Guide

Gunakan kerusi khas untuk bayi

Bagi mereka yang akan berada di dalam kenderaan bersama keluarga, terutama yang mempunyai bayi atau kanak-kanak kecil, beri perhatian yang lebih terhadap mereka.

Jangan biarkan anak-anak berkeliaran sesuka hati ketika berada di dalam kenderaan dan ketika anda sedang memandu. Adalah sangat penting untuk menggunakan kerusi bayi/kanak-kanak khas demi memastikan keselamatan mereka.

Walaupun anda beranggapan anda memandu dengan berhemat, ataupun selama ini anda tidak pernah terlibat di dalam kecelakaan jalan raya, itu bukanlah jaminan bahawa anda akan sentiasa terlepas daripada terlibat dengan insiden-insiden yang mungkin berlaku ketika dijalan raya. Ada kalanya, anda memang bukan punca yang menyebabkan insiden-insiden berkenaan, tetapi terlibat sebagai mangsa keadaan.

Jangan ambil mudah hal ini. Malang tidak berbau, dan sekiranya anda memberi seribu satu alasan untuk tidak meletakkan anak-anak di dalam kerusi khas ini, hanya sedikit kejadian yang tidak diingini berlaku, nyawa mereka berada di dalam bahaya dan kecederaan yang mungkin dialami boleh jadi sangat serius.

Ada yang akan memberikan alasan bahawa anak-anak tidak selesa berada di dalam kerusi khas itu. Jika itu yang mengganggu, maka pupuk mereka sejak awal untuk membiasakan diri dalam situasi tempat duduk bayi berkenaan. Cari kaedah untuk membolehkan mereka duduk dengan selesa.

Tidak terlepas, mungkin juga ada yang merasakan bahawa kerusi khas kanak-kanak ini mahal harganya. Ini pun tanggapan yang tidak betul; jika ditangan anda ada sebuah telefon pintar yang harganya ribuan ringgit yang mampu anda asingkan wang untuk memilikinya, mengapa kerusi khas ini dirasakan begitu mahal?

Padahal, kerusi ini direka untuk menyelamatkan nyawa, dan adakah anda beranggapan bahawa nyawa anak-anak tidak lebih mahal daripada sebuah telefon pintar?Carlist News

Carlist News

Expert car advice and recommendations from the largest editorial team in Malaysia. Carlist.my provides ratings and reviews and test drives to help you decide on the right car to buy. Our experts provide car video, photo galleries, rankings, and car specifications that help you make the right choice when buying or selling a car.

Comments

Support
Chat Support
Support Support
0 Support
Support
Active Chats0
Archived
Delete chat?
Chat
No chats found
Start searching and chat with sellers