Thailand Lancar Honda CR-V Black Edition – Hitam Itu Keunggulan!

Auto News

Thailand Lancar Honda CR-V Black Edition – Hitam Itu Keunggulan!

Honda CR-V Black Edition dah dilancarkan di Thailand dan ia kelihatan 2 kali ganda lebih handsome, seksi dan menawan berbanding CR-V biasa!


Faktor warna memang memainkan peranan penting pada sesebuah kereta. Lihat sahaja CR-V Black Edition ini. Kombinasi warna all-black pada keseluruhan kenderaan ini menambah imej eksklusif pada SUV ini. Nampak macam kereta rasmi kerajaan pun ada.

Honda CR-V Black Edition,Thailand

Bahagian exterior CR-V Black Edition ini dipersembahkan dalam dua gabungan warna hitam iaitu Crystal Black Pearl, manakala bahagian rel bumbung, gril radiator, kemasan bampar bawah dan rim 17-incinya diwarnakan hitam pekat.

lencana,logo,CR-V,Black Edition,Thailand

Untuk rekod, ini merupakan kali pertama Honda CR-V dipadankan dengan rel bumbung berwarna hitam. Sebagai kereta edisi khas, bahagian belakangnya (tailgate) mendapat lencana Black Edition.

interior,honda CR-V Black Edition,Thailand

Memandangkan CR-V ini merupakan Black Edition, warna hitam tidak terhad pada exterior sahaja, malah interior CR-V ini turut hadir dengan kemasan serba hitam. Keseluruhan kabin menerima gabungan kombinasi warna kayuan hitam dan piano black.

panoramic sunroof,honda CR-V Black Edition,interior

Selain itu, ia turut menerima lencana Black Edition pada tempat duduk hadapan, panoramic sunroof larasan elektrik bersaiz-penuh, wireless charging port, paparan skrin sesentuh infotainment bersaiz tujuh-inci dengan sokongan Apple CarPlay.

wireless charging port,pengecas tanpa wayar Qi

SUV serba hitam ini hanya ditawarkan dengan enjin tunggal iaitu enjin 2.4L naturally-aspirated 4 silinder DOHC i-VTEC yang menghasilkan output maksimum 173 PS dan 224 Nm tork. Enjinnya dipadankan dengan transmisi CVT dan kuasanya dipacukan ke roda hadapan.

honda lanewatch,ciri keselamatan,honda CR-V Black Edition

Meskipun ia kelihatan segak dan kacak, namun terdapat kekurangan pada CR-V Black Edition kerana tiada sistem Honda Sensing kerana ia hanya ditawarkan pada varian turbodiesel, yang dijual dengan harga 1,759,000 baht (RM225k). Sebaliknya, CR-V Black Edition ini hanya menerima Honda LaneWatch, bantuan brek automatik, pemantauan perhatian pemandu, kunci automatik walk away dan brek parkir elektrik.

honda CR-V Black Edition,Thailand,SUV

Honda CR-V Black Edition ini kini dijual di Thailand dengan harga 1,467,000 baht (RM188k). Kalau di Malaysia, Honda CR-V dijual pada lingkungan harga RM139k – RM157k.

Di Thailand, CR-V kini menguasai segmen-C SUV dengan perkongsian pasaran melebihi 60%. Pelancaran CR-V Black Edition ini diharapkan dapat membantu mengekal dan meluaskan lagi penguasaannya untuk baki tahun 2021.Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now