Carlist.my
Carlist.my App
预测您的车辆的价格
4.5
18,373

MINI 3 Door, MINI 5 Door & MINI Convertible 2021 Dilancarkan – Harga Bermula RM254K

所有资讯

MINI 3 Door, MINI 5 Door & MINI Convertible 2021 Dilancarkan – Harga Bermula RM254K

MINI Malaysia telah memperkenalkan model-model MINI 3 Door 2021, MINI 5 Door 2021, dan MINI Convertible 2021 di samping MINI Electric generasi yang terkini. MINI 3 Door, MINI 5 Door dan MINI Convertible terbaharu merupakan antara model yang paling laris pada tahun 2020, di mana lebih daripada 240 unit kenderaan berjaya dijual.


Harga:

MINI 3 Door 2021: RM 253,318.69

mini cooper,mini 3 door,mini malaysia 2021

MINI 5 Door 2021: RM 261,005.83

mini cooper,mini malaysia,mini 5 door,2021

MINI Convertible 2021: RM 274,360.46

Mini convertible,mini cooper,mini malaysia,2021

Varian-varian baharu ini dikuasakan oleh Enjin TwinPower Turbo MINI 4 silinder dengan kapasiti 2.0 liter. Enjin ini digandingkan dengan transmisi (Dual Clutch Sports Automatic Transmission) 7 kelajuan untuk membekalkan 192 HP dan tork bernilai 280 Nm. MINI 3 Door dan MINI 5 Door baharu mempunyai kelajuan tertinggi mencecah 235 km/j, manakala kelajuan tertinggi MINI Convertible baharu mencecah 230 km/j.

Mini cooper,5 door,3 door,convertible,enjin,

Model MINI 3 Door 2021 MINI 5 Door 2021 MINI Convertible 2021
Enjin TwinPower Turbo MINI 4 silinder TwinPower Turbo MINI 4 silinder TwinPower Turbo MINI 4 silinder
Kapasiti 2.0 Liter 2.0 Liter 2.0 Liter
Transmisi Dual Clutch Sports Automatic Transmission (7 kelajuan) Dual Clutch Sports Automatic Transmission (7 kelajuan) Dual Clutch Sports Automatic Transmission (7 kelajuan)
Kuasa 192 HP 192 HP 192 HP
Tork 280 Nm 280 Nm 280 Nm
Kelajuan Maksimum 235 km/j 235 km/j 230 km/j
0 - 100 km/j 6.7 saat 6.8 saat 7.1 saat
penggunaan bahan api 6 liter / 100 km 6 liter / 100 km 6.3 liter / 100 km

Ketiga-tiga jentera terbaharu ini hadir dengan penampilan yang lebih progresif dengan gubahan moden pada wajahnya, di samping ketutup sisi yang menarik dan apron belakang dengan rupa yang lebih segar. Selain itu, 3 model ini menerima pembaharuan seperti roda aloi ringan, warna-warna MINI yang baharu, termasuk komponen stereng, permukaan interior dan outlet udara yang diperbaharui.

Selain itu, jentera baharu ini juga membawakan gril hadapan yang bercorakkan heksagon yang melandai kebawah, sekaligus membuatkan model-model baharu ini kelihatan lebih garang. Kesemua model ini juga didatangkan dengan bampar hadapan baharu, lampu kabusnya telah digantikan dengan tirai udara untuk menaik taraf ciri aerodinamik, di samping lampu hadapan LED dengan perumah dalaman berwarna hitam berglos tinggi.

mini 5 door,mini cooper,LED,biru

Ketiga-tiga model tahun 2021 ini muncul dengan pilihan warna yang lebih menonjol dengan warna luaran Piano Black yang menghiasi hendal pintu, paip ekzos, lencana MINI, dan pelitup tangki minyak dalam warna hitam. Di bahagian belakang, geometri bampar belakang yang dilebarkan sementara lampu kabus belakang baharu digayakan dengan LED.

mini cooper 3 door,interior,convertible,5 door

Di dalam, model-model ini dilengkapi dengan stereng baharu bersama butang yang diintegrasikan pada permukaan rata dengan kemasan Piano Black. Ia turut hadir dengan paparan 8.8 inci dengan fungsi Navigasi dan Apple CarPlay yang kini ditawarkan sebagai standard. Kluster Instrumen Digital (Digital Instrument Cluster) dengan paparan berwarna bersaiz 5.0 inci model ini menggunakan teknologi panel hitam bagi memaparkan semua butiran pemanduan yang relevan. Ia turut hadir dengan ‘widget’ yang boleh disuai dengan dua skema warna pilihan: Lounge dan Sport.

MINI 3 Door, MINI 5 Door dan MINI Convertible 2021 terbaharu didatangkan dengan Bantuan Memandu (Driving Assistant) sebagai standard yang merangkumi ciri bantuan lampu puncak, butiran had kelajuan, amaran pejalan kaki dengan fungsi pembrekan ringan (light city braking) serta amaran kawalan penghampiran objek (approach control warning) juga dengan fungsi pembrekan ringan. Jentera-jentera ini turut hadir dengan Bantuan Parkir (Parking Assistant), dan Amaran Pengeluaran Laluan (Lane Departure Warning) yang merupakan fungsi baharu bagi barisan kenderaan MINI dan kini dijadikan standard bagi semua model-model MINI yang terbaharu.

mini cooper convertible 2021,mini malaysia

Fungsi baharu ini membantu pemandu mengekalkan haluan yang disusuri dengan selamat pada paras kelajuan antara 70 dan 210 km/j. Untuk mencegah pemandu keluar dari laluan secara tidak sengaja, sistem tersebut akan meletakkan tanda pada pinggiran haluan dan menggera pemandu jika wujud risiko berlakunya penyimpangan dengan menggetarkan stereng.

Pemandu kini juga dapat menikmati interaksi digital yang bertaraf lebih tinggi dengan model-model kenderaan ini melalui MINI App yang baharu, ia menawarkan akses mudah ke atas pelbagai Servis Jarak Jauh (Remote Services), navigasi, dan fungsi e-Mobiliti. Selain Kluster Instrumen Digital (Digital Instrument Cluster), Telekhidmat (Teleservices), MINI Dalam Talian (MINI Online), Panggilan Kecemasan Pintar (Intelligent Emergency Call), Servis Jarak Jauh (Remote Services), dan telefoni dengan ciri pengecasan tanpa wayar juga disediakan sebagai standard bagi kesemua varian.

Mini Cooper Convertible 2021,Mini Malaysia

MINI 3 Door dan MINI 5 Door baharu ditawarkan dalam warna White Silver, Island Blue, Chili Red, British Racing Green dan Rooftop Grey, lengkap dengan Bumbung berwarna Jet Black dan Jalur Bonet berwarna Hitam. MINI Convertible disediakan dalam warna Zesty Yellow, White Silver, Island Blue, Chili Red, dan British Racing Green, lengkap dengan MINI Yours Softtop.

Varian-varian MINI terbaharu disediakan di semua pusat pengedaran MINI yang bertauliah di seluruh negara mulai 2 Jun 2021. Namun, berikutan dengan Perintah Kawalan Pergerakan terbaru, pusat-pusat pengedaran tidak dibuka untuk penglihatan fizikal. Anda boleh melihat model-model MINI baharu menerusi laman web MINI sahaja.相关文章


留言

app-icon
app-icon
app-icon
用App查询您的梦想汽车
立即下载应用程序