Carlist.my
Carlist.my App
预测您的车辆的价格
4.5
18,373

Toyota Menang Besar Di Grand Prix ASEAN NCAP Ke-4

所有资讯

Toyota Menang Besar Di Grand Prix ASEAN NCAP Ke-4

Toyota meraih beberapa anugerah bagi teknologi keselamatan terbaik dalam kelasnya serta Anugerah Kecemerlangan sebagai sebuah jenama dengan anugerah 5-bintang paling banyak (2019-2020).


Jenama Toyota telah menerima penarafan lima bintang secara keseluruhan bagi tujuh model kenderaan keluarannya dalam tempoh dua tahun terakhir. Ianya lebih banyak berbanding jenama lain. 

Toyota menang anugerah di Grand Prix ASEAN NCAP ke 4

Anugerah Kecemerlangan:

KATEGORI

PEMENANG

JENAMA 5-BINTANG PALING BANYAK (2019-2020)

TOYOTA

PENAMBAHBAIKAN KESELAMATAN BERTERUSAN

TOYOTA COROLLA ALTIS

PENAMBAHBAIKAN KESELAMATAN BERTERUSAN

TOYOTA HILUX

PENAMBAHBAIKAN KESELAMATAN BERTERUSAN

TOYOTA INNOVA

Anugerah Prestasi Keselamatan Terbaik:

KATEGORI

PEMENANG

BANTUAN KESELAMATAN

TOYOTA MAJESTY/GRANVIA

Toyota Corolla Altis 2020, ASEAN NCAP 2020

Daripada 12 kategori berkaitan pengeluar kenderaan serta kenderaan bermotor, Toyota menang dalam lima kategori. Model popular seperti Toyota Corolla Altis, Toyota Hilux dan Toyota Innova merupakan penerima Anugerah Kecemerlangan bagi Penambahbaikan Berterusan Keselamatan dalam segmen masing-masing, sementara Toyota Majesty/Granvia diiktiraf dengan Anugerah Prestasi Keselamatan Terbaik Bagi Sistem Bantuan Keselamatan.

Toyota Hilux Rouge 2020, ASEAN NCAP 2020

"Semua anugerah daripada ASEAN NCAP ini mengesahkan bahawa pendekatan dalam Toyota Synergized Mobility untuk mengetengahkan kepimpinan teknologi Toyota yang akan digunakan untuk menjadikan kereta keluaran kami lebih baik," ujar Presiden UMW Toyota Motor, Ravindran K.

Toyota Safety Sense, ASEAN NCAP 2020

"Hari ini, kebanyakan model Toyota di Malaysia telah dilengkapi dengan Toyota Safety Sense, sebuah konsep Pengurusan Keselamatan Bersepadu yang menghubungkan teknologi dan sistem keselamatan individu untuk saling berkerjasama di dalam pelbagai tahap operasi kenderaan, dari parkir hinggalah kepada keselamatan canggih, keselamatan pra-perlanggaran, keselamatan pertembungan dan menyelamat,” tambah beliau.

Toyota Innova 2020, ASEAN NCAP 2020

Sementara itu, Timbalan Pengerusi UMW Toyota Motor, Akio Takeyama menegaskan bahawa Toyota komited untuk mempertingkatkan tahap keselamatan kenderaan secara berterusan sebagai sebahagian usaha ke arah keselamatan jalan raya dan kenderaan yang lebih selamat, dengan tumpuan terhadap tiga unsur terpenting— kenderaan (memajukan teknologi keselamatan), insan (mendidik pemandu, penumpang dan pejalan kaki ke arah keselamatan trafik) dan persekitaran trafik (menyokong prasarana trafik yang lebih selamat).  

Disebabkan penularan pandemik, Anugerah Grand Prix ASEAN NCAP Ke-4 telah diumumkan pada 16 Februari 2021 secara dalam talian. Acara dua tahun sekali bagi Program Penilaian Baru Bagi Negara-negara Asia Tenggara (ASEAN NCAP) bertujuan untuk meraikan pihak yang memberikan pencapaian tinggi terhadap keselamatan dalam kenderaan di rantau ini. 

Grand Prix Awards 2020 ASEAN NCAP

ASEAN NCAP adalah sebuah usaha sama antara Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia (MIROS) dan Global NCAP. Ditubuhkan pada 2011, ia menjadi penanda aras baru bagi keselamatan kenderaan di rantau ini sebagai respon kepada Tindakan Sedekad Bagi Keselamatan Jalan Raya oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB). 

Sejak 10 tahun lalu, ASEAN NCAP menumpukan perhatian terhadap model kenderaan popular yang dijual di rantau ASEAN untuk menyediakan maklumat prestasi keselamatan kenderaan kepada pengguna. Ia menjalankan ujian perlanggaran di kemudahannya yang bertempat di Melaka serta di lokasi-lokasi organisasi serupa di sekitar Asia. 

 相关文章


留言

app-icon
app-icon
app-icon
用App查询您的梦想汽车
立即下载应用程序