Program Subsidi NEXTStep - BMW Malaysia Tawar Kerusi Kereta Kanak-Kanak Bersubsidi Untuk B40

所有资讯

Program Subsidi NEXTStep - BMW Malaysia Tawar Kerusi Kereta Kanak-Kanak Bersubsidi Untuk B40

BMW Group Malaysia hari ini telah mengumumkan Program Subsidi NEXTStep yang menyediakan kerusi kereta kanak-kanak bersubsidi penuh buat para ibu bapa dalam kategori pendapatan B40.


Program itu dilancarkan menerusi kolaborasi dengan rakan kongsi jangka panjangnya, Safe ‘n Sound sebagai sebahagian daripada inisiatif BMW Safety 360°, berlatarkan kejayaan satu lagi program subsidi yang menyaksikan 300 buah kerusi kereta kanak-kanak bersubsidi diserahkan kepada ibu bapa di seluruh Malaysia sejak penghujung tahun 2019.

Program Subsidi NEXTStep,BMW Group Malaysia,b40,kerusi kereta kanak-kanak

Kerusi Kereta Kanak-Kanak Bersubsidi Penuh Untuk Keluarga B40

Program subsidi terbaharu ini akan membekalkan para ibu bapa kerusi kereta kanak-kanak dengan had berat sehingga 36 kg menerusi sumbangan yang dibuat sebelum ini oleh BMW Group Financial Services Malaysia.

“Sejak lebih daripada lapan tahun, inisiatif BMW Safety 360° telah memberi tumpuan untuk meningkatkan kesedaran serta mendorong para keluarga untuk mengambil tindakan agar amalan keselamatan kereta yang lebih bertanggungjawab menjadi kebiasaan di Malaysia,” jelas Hans de Visser, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia

 Meskipun BMW telah memberi penekanan yang tinggi ke atas kerusi kereta kanak-kanak sejak mutakhir ini menerusi pelbagai program dan usaha sama mereka, syarikat itu sedar bahawa isu penerimagunaan yang rendah harus diatasi dengan melangkaui pendekatan yang bersifat verbal semata-mata ataupun menerusi pemberian subsidi separa, khususnya buat komuniti yang memerlukan pada saat ini.

Dengan Program Subsidi NEXTStep, BMW berhasrat untuk terus menjadikan kerusi kereta kanak- kanak ini lebih mudah untuk diakses buat para ibu bapa yang memerlukan.

Syarat Pendaftaran

  • Program Subsidi NEXTStep oleh BMW Group Malaysia dan Safe ‘n Sound disediakan khas untuk keluarga yang bakal menimang cahaya mata atau dengan anak berkeberatan sehingga 36 kg.
  • Pendapatan isi rumah bulanan bawah RM 3,500.

Ibu bapa boleh mendaftar untuk mendapatkan kerusi kereta kanak-kanak tersebut di lama web Safe ‘n Sound mulai hari ini hingga 22 Mei 2022.

Ibu bapa yang layak akan dimaklumkan oleh Safe ‘n Sound melalui WhatsApp. Bagi ibu bapa yang terpilih di luar kawasan Lembah Klang, mereka akan dimaklumkan mengenai status penghantaran kerusi tersebut, manakala ibu bapa di dalam kawasan Lembah Klang akan diberi makluman tarikh, waktu dan lokasi untuk mengambil kerusi kereta kanak-kanak mereka.

Program Subsidi NEXTStep,BMW Group Malaysia,b40,kerusi kereta kanak-kanak

Kerusi Kanak-Kanak Terlibat

Produk Penggunaan Produk Harga Runcit
snskidz Ace Dari berat kelahiran hingga 13 kg RM199
Kerusi snskidz Whizz ISOFIX Dari berat kelahiran hingga 18 kg RM499
Kerusi snskidz Sport Dari berat kelahiran hingga 18 kg RM279
Kerusi snskidz Proto (dengan pilihan ISOFIX) Antara 13 kg hingga 36 kilo RM399
Kerusi Booster Mifold Antara 15 kg hingga 36 kg RM199

 

BMW Group Malaysia dan Safe ‘n Sound akan memberi subsidi penuh bagi kerusi-kerusi diatas, termasuk caj penghantaran kepada penerima di luar Lembah Klang. Kerusi yang bersesuaian akan dipilih untuk penerima mengikut berat dan tinggi anak-anak mereka, serta spesifikasi kenderaan masing-masing.

“Berlatarkan sambutan Hari Raya tahun ini, kami juga ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat para penganut. Bagi mereka yang sedang pulang ke bandar dari kampung halaman bersama anak-anak, kami ingin menggesa ibu bapa untuk mengutamakan keselamatan anak-anak mereka dengan memastikan kerusi kereta kanak-kanak yang betul digunakan semasa perjalanan,” ujar de Visser.Muhammad Sharil Tarmize

Muhammad Sharil Tarmize

Content Producer

Bukan berjiwa kelajuan, tapi hanya sekadar minat yang mendalam pada bidang penulisan. Namun setelah menceburi industri automotif sejak awal tahun 2021, minatnya terhadap industri permotoran semakin mebuak-buak.


相关文章


留言