Carlist.my
Carlist.my App
Ramalkan Harga Kenderaan Anda
4.5
18,373

Myvi Dikunci Tanpa Sebab? Ini Sebabnya - Berjaya Times Square

Berita Kereta

Myvi Dikunci Tanpa Sebab? Ini Sebabnya - Berjaya Times Square

Susulan video tular yang mengatakan sebuah Myvi telah dikunci tanpa sebab di parkir Berjaya Times Square baru-baru ini, pihak pengurusan pusat beli belah terbabit tampil membuat penjelasan.


Dalam video itu, pemilik Myvi berkenaan keliru mengapa keretanya dikunci sedangkan beliau tidak menghalang lalu lintas. Banyak juga teori ciptaan netizen telah dikongsikan berkenaan mengapa kereta itu dikunci.

*Kredit video: Mia Saripah

Kotak Parkir Khas 'Tandem Parking Bay'

Berdasarkan kenyataan pihak pengurusan pusat beli-belah itu, Myvi itu adalah satu-satunya kereta yang diletakkan di ruang Tandem Parking Bay, atau tempat letak kereta seiring. Ini bermakna anda berkongsi dua tempat letak kereta dengan orang lain.

tandem parking,parkir seiring

Sebagai contoh, pertama yang diletakkan di ruang itu akan disekat masuk sebaik sahaja kenderaan kedua diletakkan di belakangnya. Ini bermakna jika anda meletak kereta dahulu dan anda ingin memandu ke suatu tempat, orang yang meletakkan kereta di belakang anda perlu menarik kereta mereka keluar untuk membolehkan anda berbuat demikian.

myvi,clamp,berjaya times square

Tiada Bayaran Dikenakan

Pengurusan Tempat Letak Kereta pusat beli-belah itu juga tidak mempunyai cara yang munasabah untuk mengenal pasti pemilik kereta yang diletakkan di tempat letak kereta tersebut.

Untuk memastikan pemilik kenderaan datang ke pejabat pengurusan tempat letak kereta pusat beli belah itu untuk mendapatkan bantuan dan penjelasan, mereka terpaksa mengunci kereta pemilik.

Selepas kedua-dua pihak bertemu dan mengesahkan keadaan, kereta itu dilepaskan tanpa sebarang denda dikenakan kerana pengurusan hanya berniat untuk memberi peringatan kepada pemilik kereta.

Penjelasan ini telah dibuat bagi menjawab dakwaan lelaki terbabit di TikTok setelah lelaki itu memuat naik video baharu mengatakan masalah ini sudah selesai, namun masih tidak faham mengapa keretanya dikunci dan mengapa tiada langsung tanda mengatakan parkir tandem ini tidak dibuka kepada orang awam.Berita Berkaitan


Komen

app-icon
app-icon
app-icon
Lihat Kereta Idaman anda dalam App
Muat turun App Sekarang