Carlist.my
Carlist.my App
Ramalkan Harga Kenderaan Anda
4.5
18,373

Tukar Nissan Almera Kepada Nissan GT-R Dengan RM3,800 – On Tak On?

Berita Kereta

Tukar Nissan Almera Kepada Nissan GT-R Dengan RM3,800 – On Tak On?

Bagi mereka yang ingin menampilkan kelainan pada Nissan Almera 2020, mungkin anda boleh pertimbangkan untuk mendapatkan kit badan GT-R buatan Thailand ini.


Walaupun Nissan Almera Turbo bukanlah datang dari keluarga GT-R, namun ia tetap dikeluarkan oleh pengeluar yang sama, iaitu Nissan. Sebelum anda mengecam perbuatan mengubah suai bahagian luaran kereta ini kepada kit badan GT-R, ketahuilah bahawa kereta ini turut membawakan teknologi Mirror Bore Coating yang diadaptasi daripada kereta sports Nissan GT-R.

mirror bore coating,nissan,GT-R,Almera

Menurut Nissan, enjin 1.0L turbo Almera yang menghasilkan 100 PS serta 152 Nm tork menerima teknologi Mirror Bore Coating yang sama seperti pada enjin VR38DETT Nissan GT-R R35 yang membantu mengurangkan geseran antara gegelang omboh dan dinding silinder, seterusnya meningkatkan ketahanan dan pengurusan suhu yang lebih baik.

Alang-alang dah ada teknologi yang sama seperti GT-R, apa salahnya kalau nak tukar kit badan Almera kepada GT-R?

Pada tahun lalu, sebuah kedai aksesori di Thailand telah menunjukkan dua unit Almera bersama kit badan GT-R yang siap dipasang. Walau bagaimanapun, kini anda boleh mendapatkan aksesori ini di Malaysia dengan harga Rm3,800 sahaja!

nissan almera,bodykit,GT-R

Bahagian luaran kereta tersebut telah diolah semula menggunakan kit badan yang diperbuat daripada gentian kaca merangkumi bampar depan dan belakang, skirt sisi. Kesemua alatan aksesori ini mudah untuk dipasang memandangkan ianya bersifat Plug and Play.

nissan almera,bodykit,GT-R,nissan

Bahagian belakang pula menampilkan empat biji tip ekzos palsu serta spoiler GT yang besar di bahagian belakang yang berfungsi untuk menambah gaya sporty pada Almera. Walaupun tak dapat tiru dari segi prestasi GT-R, dapat ambil rupa sikit-sikit pun jadilah.

Harga yang dinyatakan hanyalah untuk alatan aksesori sahaja tidak termasuk cat mahupun upah pasang. Kedai aksesori tempatan yang mempromosikan kit badan GT-R untuk Almera ini bagaimanapun tidak menyatakan bahawa spoiler GT yang ada dalam gambar sebagai salah satu aksesori yang bakal diterima dalam harga RM3,800 itu.

Nissan GT-R,almera,bodykit,GT-R

Hanya bampar hadapan, skirt sisi, bampar belakang serta tip ekzos palsu sahaja yang disenaraikan. Kemungkinan besar anda perlu menambah modal jika mahukan spoiler GT pada Almera anda. Penghantaran boleh dibuat melalui Lalamove dan bayaran tunai, perbankan internet ataupun eWallet turut diterima.

Sanggupkah anda membelanjakan hampir RM4,000 untuk menukar Nissan Almera anda kepada Nissan Almera Turbo GT-R?Berita Berkaitan


Komen

app-icon
app-icon
app-icon
Lihat Kereta Idaman anda dalam App
Muat turun App Sekarang