Carlist.my
Carlist.my App
预测您的车辆的价格
4.5
18,373

Harga Honda City Hatchback RS e:HEV Diumum – Bermula RM108k

所有资讯

Harga Honda City Hatchback RS e:HEV Diumum – Bermula RM108k

Honda Malaysia akhirnya telah mengumumkan harga bagi model segmen-B terbaru mereka, Honda City Hatchback varian RS e:HEV yang akan dijual pada RM107,783.09.


Untuk pertama kali dalam sejarah, ini merupakan model Honda City pertama yang ditawarkan dalam bentuk hatchback dengan teknologi e:HEV dalam pasaran Malaysia. Hatchback yang telah dilancarkan pada Disember tahun lalu itu telahpun menerima sebanyak 5,200 tempahan setakat ini.

Honda Malaysia turut yakin bahawa model All-New City Hatchback RS e:HEV akan menjadi penanda aras dalam pasaran dengan pakej lengkap luaran RS yang bergaya, rangkaian kuasa e:HEV, Honda SENSING dan Honda CONNECT yang bakal menjadi tarikan kepada pelanggan terutamanya penonton yang lebih muda.

Varian RS e:HEV lebih menyerlah dengan kesan sporty apabila didatangkan dengan gril depan berwarna gloss black serta solid wing dan door mirrors untuk memberikan ekspresi warna badan dua tona. Bentuk eksklusif RS e:HEV turut ditampilkan di kawasan gril bawah, perumah lampu kabus dan bampar belakang.

Varian ini didatangkan dengan lampu utama LED dengan lampu nyalaan siang LED (DRL), lampu kabus depan LED, Spoiler Tailgate dan lampu belakang LED dan dilengkapi dengan roda aloi 16-inci bagi melengkapkan lagi penampilan sporty pada hatchback itu.

City Hatchback RS e:HEV ini dikuasakan oleh rangkaian kuasa 1.5L Sports intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD) dan digandingkan dengan transmisi e-CVT. Rangkaian kuasa Hatchback RS memberikan 109PS dan 253Nm, yang memberikan prestasi enjin seakan sama dengan enjin Naturally Aspirated (NA) kenderaan segmen-D.

Honda City 1.5L i-MMD

Sistem hibrid 2-motor yang maju pada model ini berfungsi untuk mengawal selia antara tiga mod pemanduan iaitu EV, Hibrid dan mod Enjin, yang akan bertukar secara bergilir-gilir mengikut keadaan pemanduan seseorang pemandu.

Bahagian dalaman City Hatchback RS ini tampil menarik dengan kemasan merah pada tempat duduknya yang dipanggil sebagai Ultrasuede Seats. Paparan audio bersaiz 8-inci dengan sambungan Apple CarPlay dan Android Auto memberikan kemudahan kepada pemandu di samping dilengkapi penyaman udara di bahagian belakang kereta ini.

ultra seats,honda city hatchback,RS e:HEV

Ciri menarik, mudah dan sangat praktikal yang tersedia dalam semua varian All-New City Hatchback ialah 4-Mod berbeza ULTRA Seats, yang boleh dikonfigurasikan ke dalam mod Utiliti, Tall, Long atau Refresh untuk pelbagai keperluan.

 • Utiliti (Utility) - Kerusi belakang boleh direbahkan sepenuhnya.
 • Panjang (Long) - Kerusi penumpang depan dan kerusi belakang direbahkan untuk memuatkan barangan saiz panjang
 • Tinggi (Tall) - Boleh memuatkan barangan tinggi
 • Segar Semula (Refresh) - Rebahkan dua kerusi depan ke belakang, dan duduk bersantai di belakang

honda sensing

Selain itu, model hibrid ini turut dilengkapi dengan Honda LaneWatch, Electric Parking Brake (EPB), Remote Engine Start dan Honda SENSING yang merangkumi:

 • Adaptive Cruise Control (ACC)
 • Collision Mitigation Braking System (CMBS)
 • Forward Collision Warning (FCW)
 • Lane Keep Assist System (LKAS)
 • Road Departure Mitigation (RDM)
 • Lane Departure Warning (LDW)
 • Auto High Beam (AHB)

Berminat dengan All-New Honda City Hatchback RS e:HEV? Tempahlah model ini sekarang pada harga RM107,783.09 (on-the-road tanpa insurans) sahaja termasuk pengecualian cukai jualan sehingga 30 Jun 2022.相关文章


留言

app-icon
app-icon
app-icon
用App查询您的梦想汽车
立即下载应用程序