Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Pilihan Masa Sesuai Untuk Balik Ke Kampung Bersama PLUS

Insights

Pilihan Masa Sesuai Untuk Balik Ke Kampung Bersama PLUS

Anda merancang nak balik kampung? Kami ada berita baik untuk anda. PLUS baru saja mengeluarkan cadangan Masa Balik Kampung (Travel Time Advisory – TTA) untuk musim perayaan yang akan datang ini.

Dengan anggaran sebanyak 1.6 juta kenderaan yang akan menggunakan Lebuh Raya Utara Selatan (NSE) sepanjang perayaan Hari Raya ini, Pengarah Pengurusan PLUS, Dato’ Noorizah Hj Abd Hamid berkata, “Atas sebab itu, kami menasihatkan orang ramai yang merancang hendak memandu menggunakan NSE semasa hari-hari puncak, untuk mengikut TTA yang disediakan. Berdasarkan kajian kami, kadar penerimaan TTA yang lebih tinggi untuk perjalanan pergi dan pulang terbukti mampu melancarkan aliran trafik di laluan-laluan utama.”

TTA yang diberikan dalam imej di bawah mencadangkan masa-masa perjalanan yang ideal buat mereka yang ingin balik kampung semasa “hari-hari puncak,” iaitu dari 15 hingga 20 Julai.

Sempena pengumuman TTA ini, PLUS juga ingin mengingatkan kepada para pemandu untuk menikmati rebat-rebat yang ditawarkan dengan sepenuhnya.

 “Sebagai usaha bagi menggalakkan orang ramai yang tinggal di Lembah Klang untuk balik ke kampung pada hari-hari Luar Puncak dan pada masa yang sama, mengagihkan aliran trafik, PLUS akan menawarkan rebat tol antara 30 hingga 50 peratus,” tambah Noorizah lagi.

Kami di Carlist.my mengucapkan Selamat Hari Raya dan semoga anda selamat pulang ke kampung untuk bersama-sama meraikan hari yang mulia ini bersama yang tersayang.

Related Tags


Related News

Jom Raya bersama Vanzo

Jom Raya bersama Vanzo

Insights
 ‘Selamat aidil fitri, Kepada saudara serta saudari, Setahun hanya sekali, Merayakan hari yang mulia ini’Since Hari Raya is for one month, we at ...

Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now