Proton Tawar Diskaun 20 Peratus Dan Rebat Bagi Pelanggan Mangsa Banjir

Auto News

Proton Tawar Diskaun 20 Peratus Dan Rebat Bagi Pelanggan Mangsa Banjir

Proton akan membantu semua pemilik model Proton yang mengalami kerosakan kereta akibat banjir baru-baru ini. 


Proton menawarkan diskaun 20 peratus bagi alat ganti tertentu serta caj buruh kepada pelanggan yang telah membuat laporan polis berhubung insiden itu. 

Selain itu, syarikat pengeluar kereta itu juga akan menanggung caj tunda sehingga RM200 dan caj pembersihan bahagian luar serta ruang enjin sebanyak RM100. 

Ketua Pegawai Eksekutif Proton Edar, Roslan Abdullah berkata, fenomena banjir baru-baru ini telah menjejaskan ribuan penduduk terutamanya di Selangor dan Shah Alam. 

“Keadaan yang luar biasa memerlukan tindak balas yang luar biasa juga. Proton akan berusaha untuk memastikan kenderaan pelanggan diperbaiki secepat mungkin dan menasihati mereka untuk terus ke pusat perkhidmatan kami supaya dapat menikmati faedah ini. Lebih lagi, alat gentian tulen akan diberi jaminan jadi mereka yakin kualiti kerja pembaikan kami,” katanya. 

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi talian pelanggan Proton di 1-800-88-8398. 

Update: 

 

Setelah skala kerosakan akibat banjir baru-baru ini menjadi lebih ketara, Proton telah mengumumkan pakej bantuan pelanggan yang telah dipertingkatkan. Butirannya seperti berikut:

• Diskaun sebanyak 50% bagi alat ganti terpilih untuk semua model kecuali Proton X50 & Proton X70
• Servis tunda serta pembersihan luar dan ruang enjin secara percuma  Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now