Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Rezeki Seorang Guru - Perodua Aruz Sebagai Hadiah Persaraan

Auto News

Rezeki Seorang Guru - Perodua Aruz Sebagai Hadiah Persaraan

Rezeki seorang guru yang berjasa untuk anak didiknya sehingga dihadiahkan sebuah Perodua Aruz sebagai hadiah persaraan. 


Ahmad Bidin, 58 tahun tidak menyangka perkhidmatannya selama 35 tahun sebagai guru matematik dan matematik tambahan di Kolej Tunku Kurshiah (TKC), diberikan balasan sebuah kereta Perodua Aruz. 

Seorang pengguna Twitter @yaye_zaini menyatakan para pelajar dari kumpulan tahun 1980 sehingga 2021 telah membuat kutipan untuk membayar kereta tersebut secara sekaligus.  

“Tidak terkata saya dibuatnya, namun saya ucapkan terima kasih kerana menghargai usaha saya yang tidak seberapa ini dalam mendidik mereka,” kata Cikgu Ahmad kepada Utusan Malaysia.  

Tambahnya lagi, dia tidak pernah mengharapkan balasan dalam mendidik, cuma berharap pelajarnya akan cemerlang akademik dan kehidupan.  

Cikgu Ahmad menyatakan majlis persaraan selalunya dianjurkan di sekolah. Namun bagi mematuhi SOP, majlis untuk kali ini telah diadakan di hotel yang turut dihadiri oleh bekas guru, ahli Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) dan bekas pelajar. 

Dia juga tidak menyedari kenderaan tersebut di parkir pekarangan hotel tersebut sehinggalah diserahkan kepadanya semasa dia mahu pulang sambil diiringi Pengetua TKC, Roslina Abd. Aziz. 

Tahniah buat Cikgu Ahmad!  Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now