Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Ford Ranger Kini Hadir Dengan Pelan 5 Tahun Waranti

Auto News

Ford Ranger Kini Hadir Dengan Pelan 5 Tahun Waranti

Berita baik untuk peminat Ford Ranger, mana-mana pelanggan Ford Ranger yang baharu akan menikmati waranti pengeluar selama 5 tahun, berbanding dengan 3 tahun sebelum ini!


Kesemua model Ford Ranger buatan 2021 ke atas tiba dengan waranti pengeluar 5 tahun atau 160,000km, bergantung pada mana mana yang tiba dahulu. Selain penambahan pada tahun, ia turut menambah jumlah kilometer keseluruhan berbanding apa yang ditawarkan sebelum ini.

Ford Ranger Kini Hadir Dengan Pelan 5 Tahun Waranti sehingga 160,000km

Waranti ini hanya sah dengan syarat kenderaan diservis di Pusat Servis Ford yang sah mengikut garis panduan yang ditetapkan di dalam manual pemilik. Waranti kenderaan tidak meliputi alat ganti serta upah untuk menyelenggara kenderaan pemilik dan alat ganti di bawah ketegori "haus dan lusuh" atau "wear and tear".

Namun bagi pemilik Ranger sedia ada yang masih memiliki waranti selama 3 tahun, anda diberi pilihan untuk membeli dua pelan Waranti Lanjutan (Extended Warranty Plan) – PremiumCARE dan PowertrainCARE di mana-mana pusat servis Ford yang sah.

PremiumCARE dan PowertrainCARE bagi Ford RangerPelan PremiumCARE menawarkan perlindungan menyeluruh selama dua tahun untuk lebih daripada 1,000 komponen. Sementara itu, pelan PowertrainCARE pula menawarkan waranti lanjutan selama dua tahun bagi enjin, transmisi dan drivetrain.

Namun walau bagaimanapun, penawaran Waranti Lanjutan Baru tersebut adalah tertakluk kepada terma dan syarat. Sila hubungi Pusat Servis Ford yang sah untuk maklumat dan kelayakan.

Ford Ranger Malaysia Off-road“Dengan waranti pengeluar selama 5 tahun untuk barisan Ranger kami, kami mahu memberikan nilai tambahan kepada pelanggan semasa mereka meneruskan pengembaraan kehidupan,” kata Turse Zuhair, Ketua Bahagian Jualan, Sime Darby Auto ConneXion.

Pelan baharu ini diperkenalkan oleh Sime Darby Auto ConneXion (SDAC), pengedar tunggal jenama Ford di Malaysia. Untuk maklumat lanjut tentang pelan waranti terbaru daripada Ford ini, anda boleh layari laman sesawang mereka di https://www.sdacford.com.my/.

Pengumuman lanjutan waranti daripada 3 tahun ke 5 tahun ini semestinya memberi tamparan kepada jenama kereta lain seperti BMW serta MINI yang menawarkan harga kereta yang lebih murah dengan waranti yang lebih singkat.

Terdapat kelebihan dan kekurangan dalam kedua kedua tawaran ini. Sebagai pengguna, kita mesti nak harga murah kan? Tapi berbaloi ke harga murah kalau waranti hanya 2 tahun?

Mana satu yang lebih anda suka? Waranti lebih lama ataupun harga kereta yang lebih murah? Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now