Tag RFID Rosak? Touch ‘n Go Ganti Secara Percuma

Auto News

Tag RFID Rosak? Touch ‘n Go Ganti Secara Percuma

Jika tag RFID anda rosak, jangan risau kerana pihak Touch ‘n Go (TNG) akan menawarkan penukaran tag RFID secara percuma!


Mungkin ada yang risau dengan ketahanan tag RFID yang dilekatkan pada cermin dan lampu kereta. Walau bagaimanapun, dengan pengumuman pihak TNG ini, anda kini boleh menukar ganti tag RFID anda secara percuma melalui langkah dibawah.

portal RFID touch n go

Tukar Ganti Tag RFID Secara Percuma

Sebelum menukar tag yang rosak, anda perlu tahu bahawa tawaran ini hanya diberikan sebanyak satu kali bagi setiap tag RFID.

Walau bagaimanapun, tag RFID yang telah dibatalkan juga tidak layak untuk memohon penggantian percuma selama sekali ini.

Selain itu, pengguna Touch ‘n Go RFID Pilot juga tidak layak untuk menerima penggantian tag RFID secara percuma ini.

Untuk memohon penukaran tag RFID secara percuma, anda boleh layari https://rfid.touchngo.com.my/login.

rfid,touch n go

Batalkan Tag RFID Jika Kereta Dicuri/Dijual

Memandangkan tag RFID ini unik untuk setiap kereta, pihak TNG telah mengingatkan orang ramai agar membatalkan riwayat tag RFID tersebut sekiranya kenderaan tersebut dijual, dicuri atau hilang tanpa berita.

Segala urusan penukaran tag RFID percuma serta pembatalan tag RFID boleh dilakukan di portal TNG yang disebutkan di atas.Muhammad Sharil Tarmize

Muhammad Sharil Tarmize

Content Producer

Bukan berjiwa kelajuan, tapi hanya sekadar minat yang mendalam pada bidang penulisan. Namun setelah menceburi industri automotif sejak awal tahun 2021, minatnya terhadap industri permotoran semakin mebuak-buak.


Related News


Comments