Teaser Perodua Myvi 2022 Facelift – Interior, PSDA, Kawalan Suara dan Mod Power

Auto News

Teaser Perodua Myvi 2022 Facelift – Interior, PSDA, Kawalan Suara dan Mod Power

Beri laluan, teaser Perodua Myvi 2022 facelift dah keluar!


Nampak gayanya, Perodua Myvi 2022 facelift ini hanya menunggu masa sahaja untuk dilancarkan. Baru-baru ini, Perodua telah mengeluarkan beberapa keping gambar serta video teaser yang berdurasi selama 11 saat yang menunjukkan beberapa peningkatan pada Myvi 2022 termasuk bahagian dalamannya. Jom kita tengok apa yang baru!

perodua Myvi 2022,facelift,myvi 2022

Stereng

Melihat pada sterengnya, ia kelihatan sama seperti stereng yang diberikan pada Perodua Ativa. Berbeza dengan stereng pada Myvi sebelumnya, stereng Myvi 2022 ini dilengkapi dengan pelbagai butang kawalan seperti kawalan suara, mod POWER serta beberapa butang lain yang boleh mengawal pelbagai fungsi termasuk sistem infotainment dan paparan multi-info di kluster instrumen kereta.

Bukan itu sahaja, stereng tersebut juga menunjukkan butang Adaptive Cruise Control dan Lane Keep Assist menandakan bahawa pembeli dapat menikmati ciri keselamatan yang canggih pada kereta mampu milik di bawah harga RM60k!

myvi 2022,facelift,perodua myvi 2022

Kluster Instrumen

Meskipun menerima stereng yang sama seperti Ativa, namun kluster instrumen Myvi 2022 agak berbeza dengan Ativa yang menggunakan paparan digital sepenuhnya. Kali ini, kluster instrumen Myvi 2022 bertemakan warna merah dengan menggabungkan meter analog dan paparan multi-info berwarna yang lebih besar di bahagian tengah.

Ciri Keselamatan

Seperti anda tahu, Myvi 2022 ini bakal dilengkapi dengan ciri keselamatan yang lebih menyeluruh seperti yang terdapat pada Ativa. Oleh itu, Myvi ini akan dilengkapi dengan sistem Perodua Smart Drive Assist (PSDA) yang memberikan bantuan pemanduan seperti Advance Safety Assist (ASA), amaran pelanggaran, kawalan pelayaran adaptif, bantuan parkir dan headlamp assist. Perodua turut menyatakan bahawa PSDA ini turut akan ditawarkan pada model asas (1.3 G) sebagai pilihan.

perodua myvi 2022,facelift,interior,myvi 2022

Interior

Menerusi satu gambar teaser yang dikeluarkan Perodua, sebahagian daripada bahagian dalaman kereta telah dipertontonkan di mana Myvi 2022 ini bakal dilengkapi dengan dashcam terbina siap. Selain itu, paparan sistem infotainment Myvi 2022 ini bukanlah jenis terapung seperti Ativa. Terdapat juga kemasan merah di bahagian corong penyaman udara.

perodua myvi 2022,facelift,myvi 2022,DRL

Exterior

Mengikut teaser rasmi Perodua, bahagian luaran kereta ini yang telah didedahkan hanyalah bahagian DRL di bampar hadapan kereta sahaja. Walau bagaimanapun, rupa penuh kereta ini bukan lagi misteri di mana gambar spy shot kereta ini sudah tersebar jauh di media sosial. Antara perubahan yang ada pada myvi 2022 ini adalah rekaan bampar baharu, DRL, tiada lagi lampu kabus dan corong hiasan di bampar belakangnya turut direka lebih kecil dan menegak.

myvi 2018,manual,myvi 2022,facelift

Myvi 2022 Facelift ini akan ditawarkan dalam beberapa varian seperti varian tertingginya, 1.5L AV (Advance), 1.5L H, 1.5L X dan dua varian enjin yang lebih kecil iaitu 1.3L G. Semua varian ini hadir dalam transmisi automatik memandangkan Perodua telah menggugurkan transmisi manual dalam barisan Myvi 2022 ini.

perodua myvi 2022,myvi facelift,exterior,spy shot

Walau bagaimanapun, enjin sama masih digunakan iaitu 1NR-VE (95 PS/121 Nm) dan 2NR-VE (103 PS/137 Nm). Tiada enjin turbo untuk Myvi 2022 ini dan transmisinya dijangka akan ditukar pada D-CVT yang ada pada Ativa. Segala peningkatan tersebut telah membuatkan harga Myvi ini lebih mahal RM6k berbanding model sebelumnya. Myvi 2022 ini akan dijual berharga dari RM45,700 Hingga RM58,800.


Dengan segala peningkatan yang ada pada Myvi 2022 ini, sebagai pembeli adakah anda rasa ia berbaloi dengan harga yang ditawarkan? Jika ya, silalah tempah King 2022 ini sekarang!Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now