Perodua Myvi 2022 Facelift Kini Dibuka Untuk Tempahan – Harga Dari RM45,700 Hingga RM58,800

Auto News

Perodua Myvi 2022 Facelift Kini Dibuka Untuk Tempahan – Harga Dari RM45,700 Hingga RM58,800

Baru-baru ini, imej yang memaparkan rupa baharu Perodua Myvi 2022 Facelift telah tersebar di media sosial. Nampaknya tarikh pelancaran model baharu Myvi ini sudah semakin hampir setelah Perodua secara rasminya mengumumkan bahawa tempahan untuk model baharu Myvi ini kini dibuka.


Myvi generasi ketiga versi facelift ini telah menerima beberapa penambahbaikan dengan teknologi yang dinaiktaraf, ciri keselamatan pintar yang dipertingkatkan, penjimatan bahan api yang lebih baik, penampilan baharu yang sporty serta pilihan warna baharu.

Perodua Myvi 2022 facelift,myvi FL,tempahan dibuka

Menurut Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Dato’ Zainal Abidin Ahmad, penambahbaikan tersebut mewakili usaha Perodua dalam memenuhi jangkaan para pelanggan mereka yang semakin meningkat dan pada masa yang sama menawarkan nilai yang lebih hebat dengan memperkenalkan standard terbaharu untuk model paling berjaya di Malaysia, King Myvi.

Myvi 2022 Facelift ini akan ditawarkan dalam beberapa varian seperti varian 1.5L AV (Advance), 1.5L H, 1.5L X dan dua varian enjin yang lebih kecil iaitu 1.3L G. Kali ini, Perodua telah menggugurkan transmisi manual dalam barisan Perodua Myvi 2022 yang ditawarkan. Semua varian kini hanya didatangkan dalam transmisi automatik.

warna baharu,perodua myvi facelift 2022

Perodua juga memberikan kenyataan bahawa Perodua Myvi 2022 ini telah ditingkatkan kecekapan bahan api kepada 22.2km/liter berbanding 21.1km/liter sebelum ini. Perkara itu telah diuji sendiri pada varian 1.3L mereka.

Perodua Myvi 2022 facelift,king,ciri keselamatan

Bagi ciri keselamatan pula, hanya 3 varian teratas seperti AV, H dan X sahaja yang bakal menerima sistem Perodua Smart Drive Assist (PSDA) sebagai standard. Sistem tersebut direka dengan mengutamakan keselamatan pemandu dan pejalan kaki.

cranberry red,perodua myvi 2022 facelift

Selain itu, warna baharu yang diperkenalkan bagi Perodua Myvi 2022, Cranberry Red hanya tersedia untuk varian tertinggi sahaja, iaitu varian AV. Warna lain ditawarkan kekal sama seperti Ivory White, Glittering Silver, Lava Red (tidak tersedia untuk AV), Granite Grey dan Electric Blue.

perodua Myvi,generasi ketiga,warna

Myvi 2022 facelift ini bakal dijual pada harga bermula dari RM45,700 hingga RM58,800 (Semenanjung Malaysia, tanpa insurans). Jika nak dibandingkan dengan harga Myvi generasi ketiga yang ada sekarang, harga Myvi 2022 ini lebih mahal RM6,000+ berbanding harga model terdahulu memandangkan beberapa peningkatan yang ada pada kereta ini.

Myvi generasi ketiga,perodua,king,facelift,myvi 2022

Berminat dengan Perodua Myvi 2022 Facelift ini? Datang saja ke pusat pameran jualan Perodua yang berhampiran atau hubungi penasihat jualan Perodua yang sah untuk mendapatkan maklumat lanjut dan seterusnya menempah Perodua Myvi 2022 Facelift ini.Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now