Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Wanita Perlu Tahu - 3 Tips Simpan Handbag Dalam Kereta

Insights

Wanita Perlu Tahu - 3 Tips Simpan Handbag Dalam Kereta

Sebagai seorang pemandu wanita, izinkan saya kongsikan 3 tips untuk wanita yang mencari tempat sesuai meletak handbag di dalam kereta.


Seiring inovasi permotoran semasa, kebanyakan kereta di pasaran kini menepati kehendak pelanggan dari segi prestasi, keselesaan dan keselamatan penumpang. Bila bercakap tentang keselesaan, keluasan ruang kabin antara aspek penting yang perlu dinilai. 

Satu perkara yang kurang mendapat perhatian pembuat kereta adalah functionality terutamanya buat pemandu wanita. Kita ada tempat khas untuk meletak telefon bimbit, cawan kopi atau botol susu anak, tapi tiada tempat untuk meletak tas tangan di dalam kereta sendiri. Macam mana tu? 

Di sini kami kongsikan 3 tips untuk wanita yang mencari tempat sesuai meletak handbag di dalam kereta.

1. Di bawah tempat duduk penumpang atau pemandu Dalam kebanyakan kes ragut kenderaan yang melibatkan wanita, cermin kereta dipecahkan dan peragut mencapai handbag anda dalam sekelip mata sahaja. Solusi terbaik adalah dengan meletakkannya di bawah tempat duduk anda atau penumpang. 
Bagi yang berpandangan "letak di bawah nanti, kotorlah beg", model kereta seperti Volvo XC40 didatangkan khas dengan tray di bawah tempat duduk bagi tujuan penyimpanan barangan kecil seperti handbag anda. 

Jika kereta anda tidak mempunyai ciri penyimpanan ini, anda boleh membeli tray serbaguna dan letakkan di bawah tempat duduk kereta. Yang penting, jangan letak beg atau barang berharga di tempat duduk penumpang! 

2. Di tengah tempat duduk pemandu 

Menyedari masalah yang dihadapi wanita tapi tiada penyelesaian yang praktikal, seorang usahawan wanita dari Florida, Amerika Syarikat telah mencipta Car Cache iaitu pemegang khas handbag kereta. Beg jaring kukuh mudah laras ini boleh dipasang di tengah antara tempat duduk pemandu dan penumpang, serta mempunyai poket ekstra untuk barangan kecil seperti telefon bimbit dan sebagainya.

Idea beg jaring kereta ini juga makin meluas penggunaannya kerana memudahkan pengguna (kebanyakannya pemandu wanita) yang tidak perlu risau isi dalam beg akan bersepah dalam kereta lagi. 

3. Di belakang tempat duduk pemandu

Tips terakhir ini adalah saranan daripada PDRM tentang kes ragut yang melibatkan wanita. Tempat paling selamat untuk meletak handbag adalah di belakang tempat duduk pemandu dan pastikan anda telah mengambil barang seperti telefon bimbit dan kunci rumah daripada dalam beg. Ini bagi mengelakkan anda mengambil masa yang lama untuk mencari barangan tersebut dan terdedah kepada bahaya di luar kereta. 

Cangkuk serbaguna sebegini mudah didapati dan sekaligus dapat menjimatkan ruang penyimpanan dalam kereta.

Selaras dengan peredaran masa, akan tiba masanya apabila pengeluar kereta dunia akan menambah baik ciri-ciri keselamatan di dalam kereta mengikut keselesaan wanita. Buat masa ini, anda boleh praktikkan tips yang diberikan untuk keselamatan anda dan kereta pun tak bersepah lagi kan?

Selamat mencuba! Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now