Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Pandu Hilux Redah Banjir, YDPA Dan Raja Permaisuri Curi Perhatian Netizen

Auto News

Pandu Hilux Redah Banjir, YDPA Dan Raja Permaisuri Curi Perhatian Netizen

Banjir besar di Pahang langsung tidak menghalang niat murni YDPA Sultan Abdullah dan Raja Permaisuri, Tunku Azizah untuk meredah banjir menggunakan Toyota Hilux bagi menghulurkan bantuan kepada yang terjejas.


Seperti yang kita tahu, Toyota Hilux memang terkenal dengan sifatnya yang tahan lasak. Tetapi, tiada siapa yang pernah terfikir bahawa Tunku Azizah akan menggunakan akaun laman sosial Instagram peribadinya untuk mempromosikan Toyota Hilux. Semestinya bukan pihak Toyota sendiri!

YDPA dan Permaisuri Agong redah banjir guna Toyota Hilux

Melalui rakaman video berdurasi 1 minit 33 saat yang di muat naik tiga hari lepas, Tunku Azizah yang pada awalnya kedengaran resah melihat banjir besar yang melanda bertukar teruja apabila Toyota Hilux yang dinaiki mereka langsung tidak mempunyai masalah untuk meredah banjir.

*Video ehsan KiniTV

Dalam video tersebut, Tunku Azizah berseloroh “Hilux is the way! Semua orang beli Hilux lepas ni.” Kata kata itu telah mengundang banyak reaksi daripada netizen. Ada yang berpendapat bahawa harga Hilux akan melambung tinggi selepas video tersebut tersebar. Maklumlah, dah dapat sokongan daripada YDPA dan Raja Permasuri Agong!

YDPA dan Permaisuri Agong redah banjir guna Toyota Hilux

YDPA turut mencuri tumpuan dalam video tersebut dengan pemanduan yang bersahaja dalam meredah banjir tersebut. Sejurus selesai meredah banjir, Tuanku bertanya, “Semua okay?” kepada mereka yang sedang bertugas mengawal jalan tersebut. Pasangan diraja ini sedang dalam perjalanan ke Lanchang ketika video ini dirakamkan.

Pada penghujung video tersebut juga, pasangan diraja ini turut bersetuju bahawa pembelian Toyota Hilux merupakan sesuatu yang berbaloi. Kepada sesiapa yang masih mencari kereta pikap yang tahan lasak, mungkin Toyota Hilux sesuai dengan anda. Redah banjir macam langgar lopak air sahaja!

YDPA dan Permaisuri Agong redah banjir guna Toyota Hilux

Kami faham Tunku Azizah teruja Toyota Hilux boleh redah banjir tanpa masalah. Tapi kami percaya bahawa pihak Toyota lebih teruja daripada Tunku Azizah setelah mendapat pemasaran digital secara percuma di media sosial baginda!Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now