Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Kenapa Pakar MLM, Crypto, Motivasi Suka Ford Mustang?

Insights

Kenapa Pakar MLM, Crypto, Motivasi Suka Ford Mustang?

Pernahkah anda terfikir mengapa kebanyakan pakar motivasi, crypto serta usahawan MLM sukakan Ford Mustang?


Sebelum ini, Ford Mustang kerap dilihat terlibat dalam kemalangan di Malaysia sehingga ada yang menggelarnya sebagai antara kereta sport yang tidak selamat. Mana tidaknya, Ford Mustang tahun 2015 hanya memperolehi dua bintang sahaja daripada lima bintang Euro NCAP. Bahkan model tersebut juga tidak mempunyai AEB untuk membantu mengelak dan mengurangkan kebarangkalian kemalangan terjadi.

Ford Mustang 2017,Euro NCAP,2 bintang,keselamatan

Sistem Keselamatan Ford Mustang

Beberapa penambahan juga telah dilakukan pada model Mustang 2017 seperti Lane Keeping Aid dan Pre-Collision Assist yang merangkumi sistem pengesan pejalan kaki, amaran pelanggaran di hadapan and brek kecemasan autonomi. Hasilnya, model ini berjaya mendapat tiga bintang daripada Euro NCAP.

Ford Mustang,Malaysia,mlm,pakar motivasi,kripto

Mustang milik sendiri atau auta?

Selain daripada sering kemalangan, kereta Mustang ini sering dipertontonkan sebagai salah satu kereta sport bagi mereka yang aktif dalam bisnes yang memerlukan mereka untuk menarik perhatian orang untuk turut serta. Malah ada yang sampai sewa kereta ini untuk menaikkan status sosial diri. Persoalannya, mengapa mesti Ford Mustang?

ford mustang,kereta sport,malaysia,mlm,kripto

Kenapa Pilih Ford Mustang?

  • Perspektif Masyarakat
  • Masih kereta sport mampu milik
  • Mudah untuk membuat pinjaman bank bagi model recond
  • Kedudukan pemandu di sebelah kanan seperti kereta Malaysia

Ford Mustang,kereta sport,pakai motivasi,pakar kripto,usahawan MLM

Perspektif Masyarakat

Sesetengah rakyat Malaysia memandang kereta Mustang sebagai salah satu simbol kejayaan dan kekayaan seseorang. Ia masih lagi berguna untuk nampak glamour, menonjol serta menarik perhatian. Bila orang hangat berdebat tentang Mustang sama ada positif atau negatif, secara tidak langsung populariti kereta ini akan naik.

Ford mustang,recond,harga,malaysia

Kereta Mampu Milik

Selain itu, Ford Mustang ini boleh dikategorikan sebagai kereta sport mampu milik atau murah jika nak dibandingkan dengan Ferrari atau Lamborghini yang berharga jauh lebih mahal. Untuk model terpakai, Ford Mustang boleh dibeli dengan harga di bawah RM200,000. Manakala harga model recond pula rata-rata dijual bawah lingkungan RM450,000 mengikut tahun.

orang kaya,MLM,jutawan,

Nampak Kaya

Walaupun Ford Mustang ini merupakan antara kereta sport yang murah, ia tetap memberikan imej kekayaan dan imej jutawan kepada pemilik. Sebagai pengusaha bisnes yang memerlukan tarikan orang ramai, Ford Mustang berfungsi dengan baik untuk memberi tanggapan bahawa pemilik adalah seorang yang berduit. Sedangkan banyak lagi model kereta keluaran Mercedes dan BMW yang dijual dalam lingkungan harga sama, namun Mustang lebih menonjol sebagai kereta sport.

Pinjaman bank,pinjaman kereta

Boleh Buat Pinjaman Bank

Selain itu, Pembeli juga masih dibenarkan membuat pinjaman bank dengan tanda harga yang munasabah bagi versi recond. Daripada menyediakan bayaran sedebuk, bayar bulan-bulan ni tidaklah terasa sesak sangat dan kemungkinan untuk memiliki Mustang tinggi dengan bantuan pinjaman bank.  

Ford Mustang,RHD,pemanduan di sebelah kanan

Kedudukan Pemandu Di Sebelah Kanan

Pada awal kemunculan Mustang di US, ia hanya hadir dengan kedudukan pemandu di sebelah kiri membuatkan ia kurang sesuai untuk dipandu di Malaysia. Namun populariti Mustang di Malaysia mula meningkat sekitar tahun 2015 setelah kereta dari Amerika itu hadir dengan konfigurasi pemanduan di sebelah kanan membuatkan ramai yang teruja untuk merasai pengalaman memandu jentera muscle dari Amerika itu di Malaysia. 

Ford Mustang,rear bumber,

Berikut merupakan antara sebab mengapa Ford Mustang masih menjadi kegemaran golongan pakar motivasi, crypto dan usahawan MLM. Rupa parasnya yang seksi berfungsi untuk memberi aura jutawan kepada pemilik meskipun ia antara kereta sport termurah untuk dibeli (versi enjin 2.3L EcoBoost).

Tambahan pula, tak semua tahu bahawa versi 2.3L EcoBoost itu bukanlah kereta sport sebenar bagi Ford Mustang. Enjin 2.3L itu dianggap kereta pony sahaja di Amerika memandangkan ia Mustang versi mampu milik yang dilengkapi enjin berkapasiti lebih kecil. Hanya peminat kereta sahaja tahu bahawa Mustang sebenar ialah Mustang yang dilengkapi enjin 5.0L V8 dan 5.2L V8. Yang tahu, tahulah. Tapi  mereka yang tidak tahu, mungkin mudah terpengaruh.Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now