Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Pesawat Rasmi Harimau Malaya Dilancarkan – Beri Inspirasi Kepada Skuad Bola Sepak Negara

Auto News

Pesawat Rasmi Harimau Malaya Dilancarkan – Beri Inspirasi Kepada Skuad Bola Sepak Negara

Pesawat rasmi Harimau Malaya yang baru sahaja dilancarkan ini diharap dapat memberi inspirasi kepada skuad bola sepak negara untuk melakar lebih banyak kejayaan pada masa hadapan.


Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin berkata, pelancaran ini juga diharap dapat menambah baik kerjasama antara dua jenama kebangsaan, iaitu FAM dan pihak Malaysia Airlines Berhad (MAB) pada masa hadapan.

Malaysia Airlines Berhad,MAB,FAM,Harimau Malaya

Sebelum ini, pihak MAB juga sering bekerjasama dengan FAM untuk membawa pasukan bola sepak kebangsaan untuk memenuhi beberapa tugasan antarabangsa menerusi penerbangan khas yang disewa.

Hamidin berharap majlis pelancaran ini dapat memberikan inspirasi kepada skuad kebangsaan terutamanya bagi mengharungi pusingan ketiga aksi kelayakan Piala Asia 2023 pada Jun depan dan seterusnya dapat membanggakan rakyat Malaysia.  

Malaysia Airlines Berhad,MAB,FAM,Harimau Malaya*Kredit foto: BERNAMA

Pesawat kepunyaan MAB dengan corak rasmi Harimau Malaya ini menggunakan pesawat Airbus 330-300 dan telah dilancarkan di Sepang pada pagi Selasa, 8 Februari 2022.

Sejak tahun 2019 lagi, MAB sering bekerjasama dengan FAM khususnya dalam menyewa pesawat untuk membawa pasukan kebangsaan ke destinasi luar negara seperti Dubai dan Manama.

Harimau Malaya X Enrich 2022

Pada majlis sama, kad eksklusif Harimau Malaya X Enrich 2022 turut dilancarkan dan sesiapa yang berminat untuk mendapatkannya boleh mendapatkannya di laman web rasmi Malaysia Airlines.

Ketua Pegawai Eksekutif MAB, Kapten Izham Ismail berkata, pihaknya turut bergembira dengan pelancaran pesawat rasmi berkenaan kerana ia menggambarkan hubungan kerjasama yang baik antara FAM dan MAB.

Tambahnya, pihak MAB juga akan terus memberikan sokongan terhadap skuad kebangsaan dengan membawa skuad Bawah 23 tahun (B-23) kebangsaan ke Phnom Penh, Kemboja bagi menyertai Piala AFF B-23 2022 dalam masa terdekat ini.  Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now