PKP Dilaksanakan Di 6 Daerah Di Selangor - Hulu Langat, Petaling, Gombak, Klang, Kuala Langat dan Sepang

Auto News

PKP Dilaksanakan Di 6 Daerah Di Selangor - Hulu Langat, Petaling, Gombak, Klang, Kuala Langat dan Sepang

Melalui sidang media khas yang diketuai oleh Menteri Kanan (Pertahanan) Malaysia, Datuk Ismail Sabri Yaakob, kerajaan akan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di enam daerah di Selangor yang berkuat kuasa pada 6 Mei 2021 sehingga 17 Mei 2021.


PKP 6 Daerah 6 Mei 17 Mei*Kredit foto: Kementerian Pertahanan Malaysia

Enam daerah tersebut merupakan daerah Hulu Langat, Petaling, Gombak, Klang, Kuala Langat dan Sepang. Menurut Ismail, keputusan ini diambil ekoran peningkatan mendadak dalam bilangan kes positif COVID-19 di daerah tersebut.

Katanya, tiga lagi daerah iaitu Kuala Selangor, Sabak Bernam dan Hulu Selangor masih berkuatkuasa Perintah Kawalan pergerakan Bersyarat (PKPB).

Ismail Sabri PKP 6 daerah

"Semua peraturan dan prosedur operasi standard (SOP) adalah sama seperti pelaksanaan PKP yang dilaksanakan di Kelantan dan lima daerah di Kedah," katanya dalam sidang media harian COVID-19 di sini, hari ini.

Ekoran pengumuman PKP di enam daerah tersebut, bukan sekadar rentas negeri, malah rentas daerah pun tidak dibenarkan. Untuk maklumat lanjut tentang SOP PKP, anda boleh ke klik disiniRelated News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now