Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Alphard Rempuh Viva Isi Minyak Di Petronas

Auto News

Alphard Rempuh Viva Isi Minyak Di Petronas

Sebuah Perodua Viva telah dihentam dari belakang oleh Toyota Alphard di Petronas Demak, Sarawak.


Menerusi gambar yang sedang tular di media sosial ketika ini, sebuah Viva didapati telah dilanggar dari belakang dengan kuat oleh Alphard sehingga bahagian belakang kereta Viva tersebut kemik teruk.

Malah impak pelanggaran tersebut telah membuatkan bahagian hadapan Viva terbabit merempuh bahagian kaunter pembayaran sehingga memecahkan tembok stesen minyak terbabit.

toyota alphard,perdua myvi,petronas demak,sarawak,kemalangan

Gambar yang tular juga menunjukkan nozel bersama hos minyak yang terputus masih lagi berada di ruangan tangki minyak kereta Viva menandakan pelanggaran berlaku ketika minyak sedang diisi.

perodua viva,kemalangan,petronas,nozel minyak putus

Sementara itu, bahagian hadapan Alphard itu juga mengalami kerosakan seperti di bahagian bampar dan bonet, namun ianya tidaklah seteruk Viva yang rosak di kedua-dua bahagian hadapan dan belakang.

toyota alphard,perdua myvi,petronas demak,sarawak,kemalangan

Salah Siapa?

Berdasarkan hantaran yang dibuat oleh isteri mangsa, Kamariah Jarawi, pelanggaran tersebut berlaku ketika suaminya sedang mengisi minyak kereta di stesen minyak berkenaan sebelum kereta itu dirempuh.

toyota alphard,perdua myvi,petronas demak,sarawak,kemalangan

Meskipun kemalangan ini kelihatan teruk, namun Kamariah menjelaskan bahawa suaminya berada dalam keadaan selamat tanpa sebarang kecederaan kerana beliau tiada di dalam kereta ketika kejadian berlaku.

Menurut Kamariah, pemandu Alphard terbabit mengatakan kemalangan tersebut hanyalah pelanggaran kecil sahaja.

Berdasarkan penilaian anda, adakah pelanggaran ini dianggap pelanggaran kecil?

perodua viva,kemalangan,petronas,dilanggar,kemik,rempuh petronas

Walau bagaimanapun, Kamariah berkata tiada siapa mahu melanggar atau dilanggar. Kejadian seperti ini biasanya berlaku tanpa sengaja, yang penting semuanya selamat.

Setakat ini tiada kenyataan rasmi dari pihak berkuasa mengenai kes ini. Untuk lebih selamat, rujuk tips dan panduan ketika berada di stesen minyak bagi mengurangkan risiko kebakaran mahupun kemalangan lain daripada berlaku ketika anda mengisi minyak.Related News

Understanding Fuel Efficiency

Understanding Fuel Efficiency

Live Life Drive
Less is more - that's the mantra for today's automotive industry. Fuel efficiency, sometimes also referred to as fuel economy, is the measure of how ...

Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now