Honda CR-V Black Edition Kini Di Malaysia – RM161,914

Auto News

Honda CR-V Black Edition Kini Di Malaysia – RM161,914

Inginkan SUV serba hitam ala-ala kenderaan rasmi kerajaan? Mungkin Honda CR-V Black Edition ini mampu memuaskan tekak anda.


Honda Malaysia secara rasminya telah melancarkan Honda CR-V Black Edition sebagai varian terbaharu SUV segmen-C berkenaan. Terdahulu, CR-V versi Black Edition ini hanya diperkenalkan di pasaran Thailand pada Ogos lalu. Sekarang dah ada di Malaysia, takkan nak tengok sahaja?

CR-V Black Edition ini hanya akan ditawarkan dalam varian 1.5L TC-P 2WD dengan kod warna Crystal Black Pearl. Kehadiran model serba hitam ini sedikit sebanyak telah mengembangkan lagi varian CR-V yang ditawarkan di Malaysia selain 3 varian sedia ada seperti 2.0L 2WD, 1.5L TC-P 2WD dan 1.5L TC-P 4WD.

Pada yang tidak tahu, Honda CR-V merupakan model CKD pertama yang dihasilkan oleh Honda Malaysia pada tahun 2003. Kini, lebih 108,000 unit CR-V telah terjual setelah 5 generasi CR-V telah dibesarkan di pasaran negara ini.

Honda Sensing,Honda CR-V, Black Edition

Selain daripada faktor warna, faktor keselamatan pun tip top juga untuk CR-V ini. Honda CR-V merupakan model pertama Honda di pasaran negara ini yang memperkenalkan sistem keselamatan Honda Sensing. Jadi dengan kereta ini, pemandu bukan sahaja boleh kelihatan segak dan bergaya tetapi ia turut memberikan keselesaan serta keselamatan.

Rupa depan CR-V Black Edition tampak lebih agresif dengan gabungan warna hitam pada gril dan kemasan pada bampar hadapannya sambil ditemani lampu utama LED. Manakala bahagian belakangnya pula tampil dengan kemasan bampar yang lebih maskulin.

Honda CR-V Black Edition,Malaysia

Antara penambahan luaran lain pada CR-V Black Edition ini adalah rim aloi bersaiz 18 inci yang didatangkan dalam kod warna piano black. Penggunaan warna hitam pada kenderaan ini tidak berhenti setakat luaran kereta saja, malah ia turut merebak ke bahagian dalam.

interior,papan pemuka,Honda CR-V Black Edition,Malysia

Stereng, paparan meter interaktif TFT 7-inci serta kemasan penyaman udara disediakan dalam warna hitam piano black sementara konsol tengah, papan pemuka serta kemasan pada pintu diberikan warna hitam kekayuan. Pilihan warna hitam itu turut merebak ke bahagian kerusi serba hitamnya yang tertera dengan tulisan Black Edition.

interior,Honda CR-V,black edition

CR-V Black Edition ini juga padat dengan ciri-ciri inovatif dan canggih seperti Remote Engine Start yang membolehkan pemilik menghidupkan enjin dengan menekan butang pada kekunci pintar dan menghidupkan penyaman udara sebelum memasuki kereta. Nak bawa masuk barang di ruangan kargo belakang? Mudah sahaja dengan Hands-Free Power Tailgate atau kick sensor untuk membuka pintu kargo.

Honda CR-V Black Edition,Malaysia,Enjin

SUV CR-V generasi ke 5 ini menggunakan enjin 1.5L VTEC Turbo yang menghasilkan output 193 PS dan tork maksimum 243 Nm. Honda juga mendakwa enjin ini lebih berkuasa daripada enjin sebesar 2.4L di samping dapat menjimatkan minyak.

Honda CR-V Black Edition,Malaysia

Berminat untuk menyusuri lebuh raya dengan SUV serba hitam? Anda boleh dapatkan Honda CR-V Black Edition pada harga RM 161,914. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Honda atau muat turun aplikasi HondaTouch di App Store atau Google Play untuk membuat tempahan.Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now