Lelaki Lepas Geram Bakar Proton Wira – Berhabis Duit Baiki Tapi Masih Rosak

Auto News

Lelaki Lepas Geram Bakar Proton Wira –  Berhabis Duit Baiki Tapi Masih Rosak

"Binatang! Beratus-ratus duit aku habis sampai tak berduit, kau buat hal lagi? Matilah kau!"


Itu merupakan kata-kata seorang lelaki yang bertindak membakar Proton Wira miliknya kerana geram kereta itu masih buat hal walaupun sudah banyak menghabiskan duit untuk membaiki kereta itu.

Menerusi rakaman video yang tersebar itu, lelaki terbabit telah menghamburkan kata-kata kesat terhadap keretanya sebelum bertindak membakar kereta tersebut betul-betul di hadapan kawasan rumahnya.

Sambil berdiri di hadapan kereta yang dibakar, lelaki itu berseloroh sambil berkata, “Ingat aku main-main ke?”

Pada awalnya, beliau cuba untuk membakar enjin kereta tersebut pada waktu malam, namun apinya tidak berjaya untuk hidup. Beliau kemudiannya membakar kerusi tempat duduk pemandu yang menyebabkan api marak sekaligus memanggang kereta terbabit.

Menerusi video berlainan, lelaki itu kelihatan didekati oleh orang awam dipercayai jiran tetangganya. Maklumlah, bila ada kereta terbakar depan rumah, siapa yang tak risau?

bakar kereta wira,habis duit,baik pulih,repair,wira buat hal

Jika dinilai berdasarkan video itu, tiada orang berfikiran waras yang akan bertindak untuk membakar kereta di depan rumah hanya kerana kereta rosak. Berdasarkan komen yang diterima, lelaki terbabit dipercayai mengalami tekanan sehingga menyebabkan dia membakar kereta miliknya.

Menerusi tinjaun yang dilakukan di ruangan komen video tersebut, kejadian ini dikatakan berlaku di Felda Maokil, Johor. Perbuatan lelaki tersebut membakar Proton Wira miliknya di kawasan perumahan merupakan sesuatu yang amat berbahaya. Tangki minyak pada kereta tersebut boleh menghasilkan letupan dan berisiko untuk mencederakan orang sekeliling.

Memandangkan Wira itu dibakar di depan rumah, api yang marah boleh merebak ke rumah dan seterusnya merebak ke kawasan sekeliling. Perbuatan membakar kereta ini bukan sahaja menyusahkan jiran tetangga mahupun bomba, tetapi ianya juga menyusahkan diri sendiri. Tak pasal-pasal kena uruskan bangkai kereta pula nanti.

Proton Wira

Kalau dah tak perlukan kereta itu sekalipun, lebih baik jual sahaja komponennya di bengkel alat ganti. Sekurang-kurangnya adalah duit sikit untuk digunakan sebagai deposit kereta baru. Barang Wira merupakan barang rare sebab Proton dah hentikan penghasilan alat ganti untuk kereta tersebut. Jadi pasti akan ada geng Wira yang sanggup untuk membeli komponen kereta tersebut sekiranya dileraikan.

mekanik,pomen,bengkel kereta

Selain itu, jika anda mengalami masalah kereta sering rosak meskipun sering baiki, mungkin tiba masanya untuk anda mengembangkan lagi pilihan bengkel anda. Kalau anda hanya menghantar kereta anda di satu bengkel sahaja sebelum ini, cuba pelbagaikan pilihan bengkel. Bukan ingin menuduh bengkel buat kerja tidak ikhlas, tapi sebagai langkah berjaga-jaga sekiranya masalah masih berlaku walaupun dah baiki banyak kali.

stress,tekanan perasaan,masalah mental

Tetapi siapalah kita untuk menghakimi perbuatan seseorang kerana kita tidak berada di tempat mereka. Yang paling penting, sekiranya anda mengalami gangguan mental seperti tekanan perasan, dapatkanlah rawatan dan bantuan yang sepatutnya sebelum keadaan menjadi lebih teruk.Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now