Rindu Nak Makan Di KFC? Abadikan KFC Pada Nombor Pendaftaran Kereta Anda!

Auto News

Rindu Nak Makan Di KFC? Abadikan KFC Pada Nombor Pendaftaran Kereta Anda!

Teringin nak makan ayam goreng tapi tak boleh makan di restoran? Jangan risau, anda kini berpeluang untuk mengabadikan akronim ‘KFC’ pada kenderaan anda mengikut undang-undang! Lepas ini boleh makan dalam kereta sahaja, dan ianya tetap ‘KFC’!


Nombor pendaftaran kenderaan KFC boleh dibida bermula 13 Februari

‘KFC’ ini sinonim dengan rangkaian restoran Kentucky Fried Chicken (KFC) yang sememangnya terkenal dengan hidangan ayam gorengnya yang menjadi kesukaan rakyat Malaysia. Oleh itu, JPJ Negeri Kedah telah mengumumkan bahawa bidaan siri nombor pendaftaran ‘KFC’ akan dibuka kepada semua bermula 13 Februari 2021 sehingga 17 Februari 2021 melalui akaun rasmi Facebook mereka.

Facebook rasmi JPJ Kedah

Keputusan tender tersebut akan diumumkan 24 jam selepas tarikh tutup penyertaan, iaitu pada 18 Februari 2021. Sekiranya anda berminat untuk mengabadikan siri nombor pendaftaran ini pada kenderaan anda, sila layari  jpjebid.jpj.gov.my untuk membuat tempahan. Anda juga boleh menempah melalui aplikasi JPJeBid di telefon pintar anda pada 13 hingga 17 Februari nanti.

Muat turun Aplikasi JPJeBid di Google Playstore atau Apple Appstore

Oleh kerana namanya yang mudah diingati dan amat dikenali oleh rakyat Malaysia, JPJ negeri Kedah mensasarkan untuk menerima kutipan lebih RM1 juta daripada bidaan siri nombor pendaftaran kenderaan ‘KFC’ ini. Tiba masanya untuk rakyat Kedah dan para peminat tegar resipi ayam goreng Kolonel Sanders ini untuk membida nombor siri pendaftaran ini!

Target RM1 juta kutipan untuk no pendaftaran KFC

Sebelum ini, nombor siri KFA yang sama dengan akronim Persatuan Bola Sepak Kedah hanya mencapai kutipan RM 1.2 Juta, tidak melebihi sasarannya iaitu sebanyak RM2 juta. Ini mungkin disebabkan oleh Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) yang kini sudah bertukar status menjadi kelab bola sepak yang diberi nama Kedah Darul Aman FC. Oleh itu, penyokong bola sepak ini lebih cenderung untuk memiliki nombor siri ‘KDA’, yang lebih sinonim dengan Kedah Darul Aman.

nombor pendaftaran KDA terima RM1.2 Juta bidaan*Sumber: Harian Metro

Setakat ini, kutipan tertinggi yang diperoleh JPJ Kedah melalui nombor siri pendaftaran kenderaan ini ialah ‘KEN’, yang mencecah  hingga RM4.8 juta. Pada Disember tahun lepas, JPJ Kelantan mensasarkan sebanyak RM2 juta bidaan nombor pendaftaran DDX. Bayangkan kalau nombor plat DDX50 dan DDX70 pada Proton X50 dan Proton X70. Tak ke ngam tu?

bida nombor pendaftaran kenderaan DDX

Banyak juga sebenarnya koleksi nombor plat menarik yang boleh anda perolehi. Adakah nombor pendaftaran ‘KFC’ ini menarik perhatian anda? Kalau betul, jangan lupa untuk bida! Selain itu, anda turut boleh memperbaharui lesen memandu anda secara atas talian dengan JPJ.

Pada pendapat anda, adakah anda sejenis manusia yang gemarkan nombor siri pendaftaran yang istimewa untuk kenderaan anda ataupun anda jenis yang tidak kisah langsung tentang hal ini? Kongsikan pendapat anda dengan kami!Related News

Cara Beli/Bida Nombor Plat Kustom

Cara Beli/Bida Nombor Plat Kustom

Insights
Semenjak sistem JPJeBid diperkenalkan pada 2019, proses pembidaan nombor pendaftaran kenderaan kini menjadi lebih pantas dan mudah.Untuk mereka yang ...

Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now