Touch ‘n Go Hapus Surcaj Tambahan Kawasan Parkir Di 94% Lokasi Seluruh Negara

Auto News

Touch ‘n Go Hapus Surcaj Tambahan Kawasan Parkir Di 94% Lokasi Seluruh Negara

Touch ‘n Go Sdn Bhd telah memansuhkan surcaj tambahan 10% di kawasan tempat letak kereta di 94% lokasi di seluruh negara dan merancang untuk mencapai 100% lokasi secepat mungkin.


Ketua Pegawai Eksekutif Touch ‘n Go Effendy Shahul Hamid menjelaskan bahawa daripada 662 kawasan parkir yang menerima kad Touch ‘n Go sebagai bayaran, sebanyak 620 daripada kawasan tersebut telah dimansuhkan surcaj tambahan.

Surcaj 10% itu adalah disebabkan oleh kontrak antara Touch ‘n Go serta pengendali kawasan parkir yang hadir dengan dua sistem pembayaran, iaitu sistem pembayaran yang dikendalikan oleh pengendali kawasan parkir tersebut dan sistem pembayaran melalui Touch 'n Go. Untuk pembaharuan kontrak akan datang, ia tidak lagi akan melibatkan caj tambahan seperti ini.

Effendy Shahul Hamid,CEO,Touch n Go,eWallet

Sementara itu, kemudahan PayDirect yang digunakan oleh pemandu untuk melepasi tol di lebuh raya menggunakan kad Touch ‘n Go tetapi baki ditolak daripada eWallet telah diluaskan ke kawasan parkir.

Anda kini boleh menggunakan PayDirect di enam kawasan tempat letak kereta di sekitar Lembah Klang dan Pulau Pinang.

“Kami telah merancang untuk meluaskan lagi servis PayDirect berdasarkan permintaan yang tinggi, terutamanya untuk kegunaan kawasan tempat letak kereta,” tambah Effendy.

Touch n Go,RFID,Tol,eWallet

Bagi kegunaan servis RFID oleh Touch ‘n Go di lebuh raya, Effendy menjelaskan bahawa mereka sedang bekerja sama dengan rakan syarikat konsesi lebuh raya untuk membolehkan kemudahan RFID digunakan sepenuhnya di kawasan tol di seluruh negara pada hujung tahun ini.

Kemudahan PayDirect di kawasan parkir amat diperlukan buat masa ini. Baru lah tak kelam-kabut nak cari 7-Eleven atau stesen minyak untuk tambah nilai kad. Perkhidmatan ini sedang diluaskan supaya pengguna boleh menambah nilai kad fizikal menggunakan eWallet yang dijangka bakal berlaku pada hujung tahun ini.Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now