Carlist.my
Carlist.my App
Predict the Price of Your Vehicle
4.5
18,373
Get

Ubah Suai Bas Double Decker Jadi Motorhome – Interior Level Jet Peribadi

Auto News

Ubah Suai Bas Double Decker Jadi Motorhome – Interior Level Jet Peribadi

Pasti ramai yang teruja bila melihat tour bus selebriti ternama yang telah diubah suai.  Apa pula kata anda apabila melihat interior sebuah bas yang diubah suai menjadi motorhome yang dihasilkan di negara ini?


Persatuan Campervan & Motorhome Malaysia (PCMM) ada berkongsi beberapa gambar yang menunjukkan bahagian dalaman sebuah motorhome yang serba mewah dan ekslusif seakan-akan interior sebuah jet peribadi.

motorhome,campervan,bas,klinik pergigian,kiffah

Kelihatannya industri campervan dan motorhome di Malaysia ini semakin menarik dan meningkat naik. Ada juga bas yang dahulunya digunakan sebagai bas klinik pergigian tetapi kini ditukar menjadi rumah bergerak.

motorhome,campervan,ubah suai,malaysia,kiffah,bas

Untuk membina sebuah motorhome, rekaan dalamanya haruslah selesa dan menarik seperti rekaan dalaman yang dihasilkan oleh rakyat Malaysia ini. Menurut PCMM, motorhome serba mewah ini dihasilkan di Kepong, Selangor

motorhome,interior,tangga,malaysia,bas

Memandangkan ia dipanggil motorhome, bas mewah ini sudah dilengkapi dengan insurans dan cukai jalan. Tinggal nak isi minyak dan tunggu larangan rentas negeri ditarik semula oleh kerajaan je untuk keluar berjalan.

Bahagian dalaman bas ini direka hasil daripada ilham rakyat Malaysia sendiri. Sekali pandang, nampak macam bas persiaran yang digunakan oleh selebriti Hollywood. Jangan main-main dengan produk buatan Malaysia.

captain seat,motorhome,tempat duduk,bas

Interiornya menampilkan gabungan warna putih dengan lampu keemasan. Tempat duduk penumpangnya dilengkapi dengan 4 tempat duduk captain seat yang boleh laraskan bahagian pinggang serta kaki penumpang seakan-akan sebuah kerusi urut.

Selain tempat duduk utama, bas ini juga menyediakan ruangan menonton atau ruangan keluarga yang menempatkan 2 sofa panjang yang boleh memuatkan sehingga 6 orang dalam sesuatu masa serta sebuah televisyen. Sofa tersebut juga boleh dilaraskan untuk mendapatkan ruang yang lebih besar.

interior,bas,motorhome,malaysia,sofa,tv

Selain itu, bas mewah itu turut dilengkapi dengan kaunter bar penyediaan minuman untuk para penumpang. Terdapat dua tempat duduk disediakan di bahagian ini.

bar,motorhome,mewah,bas

Bahagian paling menarik pada bas ini semestinya terdapat pada tandasnya yang kelihatan seakan-akan tandas di rumah sebenar. Tandas ini dilengkapi dengan shower, mangkuk tandas serta sinki bersaiz rumah sebenar.

tandas,motorhome,bas,mewah

Bayangkan suasana bercuti bersama ahli keluarga atau rakan-rakan menggunakan motorhome mewah ini. Mungkin akan menjadi antara percutian terbaik yang anda pernah alami. Tapi kena tunggu dululah buat sementara waktu memandangkan aktiviti rentas negeri masih lagi dilarang pada waktu ini.

Menurut PCMM, bas ini milik Kiffah Travel & Tours Sdn.Bhd. Sekiranya anda berminat dengan bas ini, sebarang urusan untuk menempah, menyewa, atau membeli boleh terus menghubungi syarikat tersebut untuk maklumat lanjut.Related News


Comments

app-icon
app-icon
app-icon
View your Dream Cars
in the App
Download App Now